HTML

Szabad Kezdeményezések Köre

Amennyiben egyetértesz kezdeményezésünkkel, csatlakozz! Küldj egy e-mailt az szkk.szdsz@gmail.com címre. Szabad Kezdeményezések Köre

Sajtó

Linkblog

Küldöttgyűlés - 2008.04.27.

2008.04.29. 10:00 :: SZKK

Tisztelt Küldöttgyűlés, Kedves Barátaim!


A Fővárosi Választmány pénteki ülésén már véleményezte az előttünk álló kérdést, a koalíciós szerződés felmondásának kérdését.

Mikor előkészítettük a később elfogadásra kerülő határozati javaslatot, egy nagyon fontos szempontot tartunk figyelmünk középpontjában: megtalálni azt a közös nevezőt, amelyet a legtöbben vallhatunk magunkénak.

Tisztában voltunk azzal, hogy sokunkban - mint ahogy az itt is elhangzott már - akadnak bőven kérdések, melyek megválaszolásra várnak, de sikerült megtalálnunk azt a pontot, amellyel nagy többségben egyet értünk.
Csak a rend kedvéért, ez így hangzik: támogatjuk, hogy az Szabad Demokraták Szövetsége a Magyar Szocialista Párttal a 2006 májuában kötött koalíciós szerződését felmondja 2008. április 30-i hatállyal. És pont.

Hogy ezután mi következzék az sok-sok belső párbeszéd, egyeztetés, tárgyalás kérdése – de egy valamiben mindannyiunknak felelősége van:

Törekednünk kell arra, hogy ismét megtaláljuk azt a pontot, amellyel hasonló többséggel tudunk azonosulni, az irányt, amelyet a lehető legtöbben vallunk magunkénak.


Kezdődjük tehát a tárgyalást!

Arisztotelész, Nagy Sándor politikai nevelője és tanítója filozófiai munkájában, a Nikomakhoszi etikában ezzel a sorral zárja elmélkedéseit és vezeti át gondolatainkat következő, Politika című művében foglaltakhoz.

Kezdjük tehát a tárgyalást!

Hogy kivel?

Elsősorban azokkal, akik lojálisak a pártjukhoz, akik, ha kisebbségbe kerül véleményük is tartják magukat a közösségünknek adott szavukhoz,

azokkal is, akiknek kezdeményezései elakadtak eddig,

azokkal, akiket megpróbálhatnánk újra megszólítani.

Azokkal, akik a kezdeményezésekben nem konfliktusokat, hanem lehetőséget látnak.

Azokkal, akik hisznek abban, hogy minden kezdeményezés előre visz, még ha oly „szerény"-nek tűnik is.

Nem utolsó sorban pedig mindazokkal, akik  közösen kívánják megvitatni pártunk jövőjét.

S hogy hogyan?

Úgy, mint ahogy azt tettük régen. Szabadon, önként társulva, kezdeményezően, de a szabályokat maximálisan betartva, együtt.


Szabadon. Demokrataként. Szövetségben.

Köszönöm a figyelmet.

Szabadai Viktor

 

komment

süti beállítások módosítása